Lukt het al om wat minder vlees en zuivel te nemen? Uiteraard snappen wij dat je het ook leuk wilt houden. Daarom hierbij wat tips en weer een recept!
Recept: Snelle lunch
Ingrediënten (1 persoon)
- 2 sneetjes zuurdesembrood (of ander brood)
- 1 tomaat (in blokjes)
- 1 bosui (in ringen)
- 90g tofu
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl kurkuma
- 0,5 tl uienpoeder
- 0,5 tl knoflookpoeder
- olie, zout en peper
Bereiding
- Rooster het brood krokant in een tosti-ijzer
- Verkruimel de tofu in kleine stukjes en roerbak deze in een pan met olie 6-8 minuten totdat deze krokant begint te worden.
- Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en bak dit nog 2-3 minuten totdat de tomaat zacht begint te worden.
- Verdeel het mengsel over de twee sneetjes en garneer met wat van de bosui ringetjes.
Leuke initiatieven
Naast de recepten van Week Zonder Vlees en Zuivel, zijn er meer leuke (en lekkere) initiatieven:
Vega(n) restaurants/ondernemers
- Jack-bean
- Vegan junk food bar
- Dutch Vegan Bakery
- Those vegan cowboys
- De Oude Plek (Chinees Vegetarisch restaurant)
- En meer
Andere challenges:
Interessante artikelen:
- Meer vegetarische opties op de kaart helpt: https://scientias.nl/zelfs-de-vleeseter-kiest-bij-meer-vegetarische-opties-voor-plantaardig/
- Maak vega de standaard en vlees de keuze; met een vegetarisch default menu nam de consumptie van vega menu’s met een kwart toe (onder 23.565 online deelnemers). https://www.proteinreport.org/all-you-can-eat-just-order-meat