Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Maatschappelijke stagiair Sebastiaan over NL Doet!

Maatschappelijke stagiair Sebastiaan over NL Doet!

Op de zaterdag was ik aanwezig op de Hof van Seghwaert mee te helpen met NL doet! Met NL Doet, georganiseerd vanuit het Oranje Fonds,  melden mensen zich aan om vrijwillig te helpen bij een organisatie. 

Toen ik aankwam waren er overal mensen aan het werk om hun steentje bij te dragen aan de verbetering van de natuur rond de Hof. Iedereen was wel met iets bezig en het weer was goed waardoor iedereen in een goed humeur was.

In de ochtend werden aarde en verstevigende stof geleverd en die mochten ik en een paar andere vrijwilligers gebruiken voor de versteviging van een pad achterin de Hof.

Eerst haalden we het onkruid uit het pad en daarna verdeelden we de verstevigende laag over het pad.  Na een uurtje hadden de meeste pauze, en na de pauze was het pad klaar om verstevigd te worden omdat ik nog even had doorgewerkt. De containers met aarde en verstevigings stof waren verpakte blokken, die moesten worden gesneden en ingeladen in kruiwagens om daarna te vervoeren naar het pad. 

Na een paar zware ladingen zijn we verder gegaan met het verdelen van het stof op het pad. Als laatste kwam het aanstampen! Hierbij moest ik een mede vrijwilliger helpen omdat het aanstampen best zwaar werk bleek te zijn, vooral omdat het gereedschap ervoor erg zwaar was. (Met een verzwaarde ijzeren buis met een handvat.) Ik moest zelf helaas eerder naar huis, dus na een deel aangestampt te hebben zat het werk voor mij die dag er weer op. Wel heb ik voor het gaan nog even wat foto’s bekeken van onze koning omdat hij een keer bij de hof was geweest.

Terugkijkend was het erg leuk, stevig werk maar heel erg gezellig!

NLDoet 2021 komt er aan! | M-Pact