Je bent al over de helft! Vandaag hebben we een heerlijke overschotel voor jullie in de aanbieding.
Ovenschotel met linzen en zoete aardappelpuree
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200C
- Kook de aardappelen in ruim kokend water in 20 minuten gaar (prik met een vork erin om te checken)
- Pureer de aardappel en voeg de room toe.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui 4 minuten. Voeg de sperziebonen, mosterd, prei en kerriepoeder toe en bak nog 5-6 minuten.
- Roer de linzen door de pan en bak nog 1 minuut mee.
- Doe dit groentemengsel in een ovenschaal en dek af met een laag van de zoete aardappelpuree.
- Bak de schotel 25-30 minuten in de oven totdat deze goudbruin is.
Ingrediënten (4 personen):
- 2 uien (snippers)
- 1 prei in ringen
- 1 blik linzen (uitgelekt)
- 750g zoete aardappel
- 400g sperziebonen (halveren)
- 125ml plantaardige room
- 2el mosterd
- 1tl kerriepoeder
- Olie, zout en peper
Wist je dit? Linzen zijn goed voor je gezondheid! Ze bevatten onder andere:
- Een hoge concentratie ijzer (goed voor je zuurstoftransport),
- Foliumzuur (beschermt de bloedvaten),
- Vezels (goed voor je darmen),
- Eiwitten; 18g eiwit per 200g linzen. (ter vergelijking; in een McDonalds Hamburger zit 13g eiwit)