Meteen naar de inhoud
Home » Blog » NWZV Dag 3: Broodbeleg + Impact van Zuivel

NWZV Dag 3: Broodbeleg + Impact van Zuivel

Ben je een echte kaasfan? Wat nu? Wij geven je wat tips om zelf te maken voor op brood. Geen zin om in de keuken te staan; er zijn ook genoeg kant-en-klare vegan alternatieven voor op brood te vinden.

Recepten

100% Pindakaas (varieer eens met bv sambal of zeezout)

Italiaanse groentespread

  • 1 chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • geroosterde paprika uit pot (uitgelekt)
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • Zout en peper

Frambozen-chia jam

  • 250g frambozen 
  • 2 el chiazaad

Zuivelspread

  • 170g cashewnoten
  • 1 citroen (sap)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el water
  • 1 el mosterd
  • 10g bieslook
  • Zout en peper

Kerriesalade

  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 bosui
  • 5 el vegan mayonaise
  • 1 el kerriepoeder
  • zout en peper

Impact van Zuivel

Op dag 2 gaven wij al wat informatie over de impact van vlees, maar waarom dan ook zuivel?

De productie van zuivel is onlosmakelijk verbonden met de vleesindustrie en heeft daarmee ook een grote impact op dierenwelzijn, klimaat en gezondheid. Zie onderstaande informatie.

Bronnen:

Milieucentraal

Het verhaal van de zuivelindustrie; Vegan Challenge

De Correspondent Blog