De eerste dag van de week; heel veel plezier en succes! Vandaag hebben we een snelle vegan havermout voor je in petto, een aantal kijktips om meer te weten te komen waarom vega eten zo belangrijk is, en een aantal leestips om te laten zien dat vega(n) eten écht niet saai hoeft te zijn.
Recept
We hebben deze ontbijttip van een van de leden van GIN gekregen: Appeltaart havermout van deglutenvrijeflexitarier! Super snel, gezond en lekker 🙂
Ingrediënten (1 persoon):
- 40g Havermoutvlokken
- 200mL Plantaardige melk
- 50 mL water
- 1 Appel
- 1tl Kaneel
- 1el Rozijnen
Bereiding:
- Schil de appel en snijd deze in blokjes
- Warm de melk en het water en voeg alle ingrediënten toe.
- Draai het vuur laag en laat 10 minuten doorkoken (voorkom aanbranden)
- Geniet!
Kijk en Lees tips
Terwijl je van je ontbijtje geniet hebben we hier wat tips voor interessante documentaires en boeken met meer informatie:
Kijktips
Seaspiracy
Wat is het effect van de visserij op de oceanen en de aarde?
Cowspiracy
Wat is de impact van het eten van vlees en zuivel?
FOOD, inc.
Impact van industriële landbouw en veeteelt in de VS.
Leestips
Vegabijbel en Vega-atlas van Isabel Boerdam
Meer dan 150 vega recepten (tip: tijdens deze week in de aanbieding bij Bol.com)
Veg van Jamie Oliver
Simpele en heerlijke maaltijden voor iedereen
Snel en Simpel Vegan van Jessica Oldfield
Koken met 3-6 ingrediënten
Mocht je nog niet uitgelezen zijn, hier vind je nog meer aanbevelingen voor vega kookboeken.
Daarnaast kun je flink wat besparen met het handige overzicht wat gepost wordt op de Instagram van Bonusvegan.