Home » Blog » Voor de website bestond..

Voor de website bestond..

Green Impact Network bestond al voor we een website hadden! Sterker nog, op het moment van het posten van deze blog hebben we als GIN meer activiteiten gedaan vóór de website bestond dan nadat deze live ging. Een kleine opsomming van GIN tot nu toe:

25 april 2021 Na een brainstorm-sessie om te kijken waar de interesses lagen voor een groen jongerennetwerk, was een van GIN’s eerste activiteiten een interactieve digitale wildpluk-sessie. Deze is afgesloten door samenkomst met pizza’s met wildpluksalade en wildpluk-thee.
5 juni 2021 Aansluiting bij Nature Impact Days. Een aantal van ons waren hierbij om paaltjes te plaatsen om de waterdoorgangen (de duikers) te beschermen. Ook kregen we een waadbroek aan zodat we deze doorgangen vrij konden maken van bladafval. Spelen in de modder is niet alleen voor kinderen 🙂
29 juni 2021 heeft GIN een Groene Mars georganiseerd met een afval-bingo en gewoon gezellig met z’n allen bezig te zijn. Tijdens de afvalbingo zijn er ook bloemzaadjes verspreid en planten weggegeven. Achteraf kregen alle deelnemers een plantje mee naar huis.
28 aug 2021 Suzanne van de Hof van Seghwaert heeft ons een persoonlijke cursus fermenteren gegeven. We hebben hierbij uitleg gekregen hoe het fermentatieproces werkt en hebben kool voorbereid zodat hier uiteindelijk zuurkool ontstaat. We hebben een hoop verschillende kruiden toegevoegd (o.a. kerriepoeder, peperkorrels en gyroskruiden). Vooral de kerriepoeder en peperkorrels waren een aanrader!
9 okt 2021 Informele bijeenkomst om de eerder gemaakte zuurkool te proeven. Daarnaast hebben we pompoenen gesneden (en de restjes als pompoensoep gegeten) voor Halloween en ook voor de fauna is er wat voorbereid: we hebben pindalijnen gemaakt.
30 okt 2021 bierbrouw workshop door Matthijs van de Zoetermeerse Brouwerij. Deelnemers waren erg enthousiast met het posten van de voortgang van hun biertje en hoe deze smaakte. De workshop en het resultaat vielen erg in de smaak 🙂

Ennn dat brengt ons – na een korte winterrust – weer terug bij het heden. Er staat nog veel op de planning…. Hou je ons in de gaten?